Nederlandse Huisbeveiliging: feiten en cijfers

In Nederland staat veiligheid hoog in het vaandel, en terecht! Een van de belangrijkste aspecten van veiligheid is de bescherming van ons thuis, waar we onze dierbare bezittingen koesteren en waar onze geliefden wonen. Nederlandse Huisbeveiliging kent vele cijfers en wij willen dit daarom delen.

1. Inbraakcijfers dalen, maar blijven relevant

Goed nieuws: volgens het CBS zijn de inbraakcijfers in Nederland in de afgelopen jaren gedaald. In 2020 waren er ongeveer 36.000 inbraken, wat een significante afname is ten opzichte van voorgaande jaren. Dit is een positieve ontwikkeling in huisbeveiligingssystemen.

2. Nederlandse huisbeveiliging systemen in opkomst

Met de opkomst van slimme technologieën zijn huisbeveiligingssystemen populairder dan ooit tevoren. In Nederland heeft bijna 25% van de huishoudens een vorm van geautomatiseerd beveiligingssysteem geïnstalleerd. Deze systemen omvatten beveiligingscamera’s, slimme deurbellen en toegangscontrolesystemen die op afstand kunnen worden bediend via smartphones.

3. Toenemende vraag naar professionele installatie

Nederlanders begrijpen het belang van professionele installatie van huisbeveiligingssystemen. Ongeveer 80% van de huiseigenaren geeft er de voorkeur aan om beveiligingsapparatuur te laten installeren door experts om ervoor te zorgen dat alles correct wordt ingesteld en optimaal functioneert.

4. Nederlandse huisbeveiliging populaire functies

Moderne huisbeveiligingssystemen bieden een scala aan functies, waaronder bewegingsdetectie, video-opname en directe meldingen aan de eigenaar in geval van verdachte activiteiten. Bijna 70% van de huiseigenaren in Nederland waardeert de mogelijkheid om hun beveiligingssystemen op afstand te bedienen als een van de meest waardevolle kenmerken.

5. Bewustwording van preventie

Nederlanders nemen preventieve maatregelen serieus. Ongeveer 65% van de huishoudens heeft verbeteringen aangebracht in de fysieke beveiliging van hun huis, zoals het versterken van deuren en ramen, het installeren van buitenverlichting en het aanbrengen van extra sloten.

6. Nederlandse huisbeveiliging ontwikkelingen

De toekomst van huisbeveiliging ziet er veelbelovend uit. Steeds meer innovaties, zoals gezichtsherkenning en slimme integraties met andere apparaten, worden verwacht. Nederlanders zijn namelijk enthousiast over deze ontwikkelingen en staan open voor het upgraden van hun beveiligingssystemen om hun huizen nog veiliger te maken.

Kortom, huisbeveiliging in Nederland evolueert voortdurend, met een groeiende nadruk op preventie en dus ook slimme technologie. Bij Veilig Huisje zijn namelijk we toegewijd aan het verstrekken van advies en oplossingen om jouw huis en gezin te beschermen in deze snel veranderende tijden. Jouw veiligheid staat bij ons voorop, en we blijven ons ook inzetten om de best mogelijke beveiligingsdiensten te bieden voor jouw gemoedsrust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *